تغذیه ورژیم درمانی
تغذیه و رژیم درمانی
"ام البنین ابراهیمی "
مسئول تغذیه
شرح وظایف مسئول تغذیه :
* تهیه وتدوین فرآیند مدیریت خدمات غذایی بیمارستان ( شامل خرید موادغذایی ، انبارسازی ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری و توزیع غذاو.....)
* همکاری و هماهنگی با مسئول بهداشت محیط بیمارستان برای نظارت بر وضعیت بهداشت و سلامت کارکنان بخش تغذیه .
* تهیه و تدوین متون آموزش تغذیه جهت بیماران .
* مدیریت و سرپرستی ، نظارت وارزیابی فعالیت های کارشناس تغذیه بیمارستان و کارکنان بخش تغذیه و تقسیم وظایف پرسنل تحت سرپرستی .
* بررسی گزارشات و آمار بخش تغذیه و ارسال باز خورد های دوره ای ( ارائه گزارش ، روند تغییر شاخص ها و ...) به معاونت درمان دانشگاه .
* اجرای استانداردهای اعتبار بخشی بخش تغذیه در بیمارستان .
* اصلاح ساختار فیزیکی آشپزخانه و تطبیق آن با شرایط بهداشتی در همکاری با مسئول بهداشت محیط نظارت بر استقرار مراحل مرتبط .
* برآورد و اعلام نیروی انسانی مورد نیاز بخش تغذیه منطبق با آیین نامه تاسیس و بهره برداری بیمارستان ها به مقام مافوق ( چینش نیرو در راستای استانداردهای اعتبار بخشی بیمارستان ها ) .
شرح وظایف کارشناس تغذیه :
* نگهداری و به روز رسانی و اجرای دستورالعمل ها ، پروتکل ها و استانداردهای ملی و بین المللی مربوطه .
* هماهنگی و همکاری منظم با تیم درمانی ( پزشکان و پیراپزشکان ) در برنامه ریزی درمان بیماران .
* کاربردی جهت ارتقاء کیفیت خدمات مشاوره تغذیه .
* برنامه ریزی جهت برگزاری دوره های آموزشی تغذیه ای برای پرسنل بیمارستان ( پزشکان پرستاران و...) با هماهنگی کارشناس .
* نظارت بر تشکیل فرم ارزیابی اولیه تغذیه ای بیماران بستری .
* برنامه ریزی تغذیه ای و تنظیم رژیم غذایی منحصر به فرد بیمار واجد شرایط .
* نظر سنجی رضایتمندی بیماران بستری و سر پایی از خدمات مشاوره تغذیه و رژیم درمانی در بیمارستان .
* نظارت بر غذای بیماران از نظر مطابقت با رژیم غذایی تجویز شده .
* نظارت بر نحوه تهیه محلول های گاواژ و محلول های تجاری مورد نیاز بیماران .